petak, 12. listopada 2012.

Šest pravila o postavljanju ciljeva

Postoji nekoliko važnih pravila koja se tiču efikasnog postavljanja ciljeva.

PRVO PRAVILO
Vaši ciljevi moraju da budu povezani jedni sa drugima na harmoničan način, a ne da budu u odnosu kontradiktornosti. Ne možete imati cilj da budete financijski uspješni ili da izgradite vlastiti uspješan biznis, a da istovremeno imate cilj da polovinu svog raspoloživog vremena provodite na tečaju za neki sport ili na plaži. Vaši ciljevi moraju međusobno da se potpomažu i pojačavaju.

DRUGO PRAVILO
Vaši ciljevi moraju biti izazovni. Kada postavite ciljeve, oni moraju sadržavati 50 ili više posto vjerojatnosti na uspjeh. Ovaj nivo vjerojatnosti je idealan za motivaciju i nije toliko težak da vas lako obeshrabri.

TREĆE PRAVILO
Morate istovremeno imati materijalne i nematerijalne ciljeve, kvanititativne i kvalitativne ciljeve. Trebalo bi da imate konkretne ciljeve koje možete da mjerite i objektivno procjenjujete. U isto vreme, trebalo bi da imate kvalitativne ciljeve za vaš unutrašnji život i veze sa drugim ljudima.

ČETVRTO PRAVILO
Potrebni su vam kratkoročni i dugoročni ciljevi. Potrebni su vam ciljevi za ovu godinu, kao i ciljevi koje ćete ostvariti za 5, 10 i 20 godina. Idealni kratkoročni vremenski okvir za posao, karijeru i osobno planiranje je oko 90 dana. Idealan dugoročni vremenski okvir za istu vrstu ciljeva je oko 2 do 3 godine. Ovi vremenski okviri idealni su za kontinuiranu motivaciju.

PETO PRAVILO
Idealan život je usmjeren, svrhovit, pozitivan i organiziran tako da se svakoga sata i svakoga dana krećete u pravcu svojih ciljeva. Uvijek znate šta radite i zašto. Imate osjećaj kontiuniranog kretanja unaprijed i osjećate se kao „pobjednik“ veći dio svog vremena.

ŠESTO PRAVILO
Odluka da postanete osoba orijentirana prema budućnosti, odnosno osoba koja postavlja i ostvaruje svoje ciljeve, donjet će vam ogroman osjećaj kontrole. Samopouzdanje vam se povećava u onoj mjeri u kojoj se krećete ka ostvarenju svojih ciljeva. Više ćete poštivati i voljeti sebe, vaša osobnost će se unapređivati i na taj način ćete postati pozitivna i sigurna osoba. Tada ćete otvoriti vrata svojih potencijala i početi brže da se krećete u onom pravcu koji omogućuje da postanete sve ono što ste željeli da budete.
Brian Tracy

2 komentara:

 1. Pozdrav, ja sam iz SAD-a, želim podijeliti ovo veliko svjedočanstvo o tome kako mi je dr. Agabazara pomogao vratiti svog bivšeg ljubavnika. Tijekom moje potrage za rješenjem došao sam u kontakt s Dr. Azbazarom i kroz njegovu pomoć moj se ljubavnik vratio na u roku od 48 sati. Dakle, s ovim sam toliko podebljan da savjetujem svakome tko traži način da dođe do ljubavnika natrag kontaktirati Dr.Agbazara na WhatsApp: { +2348104102662 } ili putem e-maila na: { agbazara@gmail.com } Ja sam tako sretan barem ja i moj ljubavnik opet se vraćaju jedni drugima i idu zajedno provesti slavlje Nove godine Hvala još jednom Dr. Azbazaru

  OdgovoriIzbriši
 2. NAJBOLJI ONLINE LJUBAVNI SPELL CASTER JE DOBIO SVOJ LJUBAVNIK, MUŠKO, ŽENU, DJEVOJČICU ILI BOYFRIEND BACK. DODAJTE NJEGOVO POGON NA WHATSAPP: +2349083639501
  Pozdrav svima Ja sam Darcy lyne i ja sam ovdje kako bi podijeliti prekrasan rad Dr Nosa učinio za mene. Nakon 5 godina braka s mojim suprugom s dvoje djece, moj muž se počeo čudno ponašati i izlaziti s drugim ženama i pokazivao mi hladnu ljubav, u nekoliko navrata prijeti da će me razvesti ako se usudim ispitati o njegovoj aferi s drugim ženama, bio je potpuno devastiran i zbunjen sve dok mi stari prijatelj nije rekao za čaroliju na internetu pod nazivom Dr..nosakhare koja pomaže ljudima s problemima odnosa i braka moćima ljubavnih čarolija, u početku sam sumnjao da takva stvar postoji, ali odlučio sam ga isprobati, kad sam ga kontaktirao, pomogao mi je baciti ljubavnu čaroliju i moj se suprug vratio u roku od 48 sati i počeo se ispričavati, sada je prestao izlaziti s drugim damama i sa mnom za dobro i stvarno , Kontaktirajte ovu veliku ljubavnu čaroliju da bi vaš odnos ili problem braka trebali biti riješeni danas putem e-pošte - blackmagicsolutions95@gmail.com
   ili Call ili WhatsApp: +2349083639501
  Kontaktirajte ga za sljedeće:
  (1) Ako želite vratiti bivšeg supružnika.
  (2) Želite biti promaknuti u svom uredu.
  (3) Želite da žene / muškarci trče za vama.
  (4) Ako želite imati dijete.
  (5) Želite biti duhovno zaštićeni.
  (6) Pomozite ljudima da izađu iz zatvora
  (7) loptica za lutrijsku snagu
  Whatsapp ili nazovite +2349083639501 (zanemarite ako ne trebate pomoć)

  OdgovoriIzbriši