četvrtak, 4. kolovoza 2016.

Sedam osnovnih načela hune

Ike

Svijet je ono što smatraš da jeste.
Ljudi i događaji koje smo privukli u svoj život, poput ogledala nam pokazuju važne dijelove naših unutarnjih obrazaca i programa. "Ogledalo" ne znači da je svako tko je ušao u naš život isti kao mi. To znači da osoba koja se našla u našem životu ukazuje na to što se nalazi u nama, u našoj podsvijesti. Svaka drama u našem životu odraz je unutarnje drame. Svaka osoba u našem životu odražava energetske obrasce i međuodnose koji se nalaze duboko u nama. Tako dobijamo mogućnost čišćenja svojih energija, ličnog razvoja i isceljivanja. Čim se iscelimo, iz našeg okruženja nestaje ono što je predstavljalo naše unutarnje borbe.
U trenutku kad prepoznamo da su naši osjećaji samo naši (da nema nijednog osjećaja koji smo pokupili od nekog drugog ili nam ga je netko drugi uskratio), postajemo slobodni.

Kala

Ne postoje granice.
Granice su korisne iluzije ako želimo sticati iskustva, bez njih ne možemo igrati igru zvanu život. Same granice i ograničenja smislio je čovjek i zato su one promjenjljive. Nikad, dakle, ne smijemo zaboraviti da su pravila izmišljena. Budući da ih u svakom trenutku možemo mijenjati, nudi nam se bezbroj mogućnosti kako ćemo oblikovati samu igru.

Makia

Energija sledi usmerenost.
Uvijek raste ono na što smo usredsređeni. Imajte na umu da istovremeno ne možete imati dvije misli i da osjećaji slijede aktualnu misao. Zbog toga treba biti stalno budan i misli dovoditi u sklad. Usredsredite se na dobre stvari. U vašem životu ima mnogo stvari zbog kojih možete biti zahvalni. Činite to što češće, spajajte trenutke budnosti dok se ne dovedete do života u budnosti i skladu.
Kreativna snaga kojom stvaramo svoju realnost slijedi našu usmerenost i mi privlačimo u život ono na što smo mislima usredsređeni.

Manava

Sada je trenutak moći. Postoji samo sada.
Autohtono stanovništvo Havaja polazi od toga da ne postoji neko drugo vrijeme osim sadašnjosti. Prošlost je prošla, budućnost još nije stigla i jedino sada možemo učiniti nešto da utičemo na svoj život. U ovome času možemo oblikovati svoje misli i osjećaje da budu pozitivne i uravnotežene, i oni će privlačiti pozitivne stvari u našu sadašnjost. Samo ako smo usmjereni na aktuelni trenutak, možemo osloboditi svu energiju za ostvarenje određenog cilja. To je jedini način da izbjegnemo žal zbog propuštenog i da nas energija prošlosti ne drži zatvorenima.
Zastanite tu i tamo i razmislite da li ono čime je vaš mozak trenutno okupiran nešto što će vas dovesti do cilja? Ako vaše misli ne korespondiraju s onim čemu težite u životu i što želite biti, upravo je sada trenutak da to promenite!

Aloha

Voleti znači biti srećan.
To zvuči kao neki romantični natpis na šalici za kavu koju smo dobili na poklon. Međutim, učenje huna govori o drugačijem vidu ljubavi i sreće. U trenutku kad smo spojeni sa svojim izvorom zapravo se nalazimo u stanju osećaja ljubavi. To je stanje u kojem osjećamo istinsku sreću. Izlazak iz stanja ljubavi nužno vodi iz sreće u patnju, budući da smo se odvojili od izvora.
Temeljna pretpostavka je da je za stvarnu sreću potrebna bezuslovna ljubav. A ta ljubav počinje s nama samima. Samo ako sebe prihvatamo onakvima kakvi jesmo i volimo se, u stanju smo i drugima dati ljubav i povjerenje.
Voljeti bezuslovno znači umnožavati radost i sreću, a ne vršiti pritisak, težiti posedovanju i sl. Prava, istinska ljubav je osjećaj je koji u nama ne ostavlja prostor za strah, zlovolju i ružne misli. Ukoliko nas ljubav čini nesretnima, to nije bezuslovna ljubav i ne dolazi iz pravog izvora. Živeti u alohi znači širiti vibracije ljubavi na sve aspekte života.

Mana

Sva moć dolazi iznutra.
Brojna učenja i doktrine govore da moć dolazi od spoljnjih faktora, od Boga, cara, države... Učenje huna govori da svu moć kojom kreiramo svoj život smo sami stvorili, u telu, umu i duhu. Ništa nam se ne događa, a da mi i sami u tome ne učestvujemo.
Sve s čime se suočavamo u životu dovlačimo sami svojim mislima, uvjerenjima, strahovima i očekivanjima, pa smo na taj način stvaratelji. Naš zadatak je da uvidimo svoj dio odgovornosti u zbivanjima. Jer, ako imamo moć nešto da stvorimo, onda imamo moć da to i promenimo.
U huni postoje dva pojma: "unutrašnja i spoljašnja moć". Spoljašnju moć crpimo iz spoljnjih izvora: statusnih simbola, titula, položaja itd. Unutrašnju moć crpimo iz spoznaje o sebi. Upravo unutrašnja moć daje stvarnu snagu za život, donosi nadahnuće i prosvetljenje. Kad se susrećemo sa svojom unutrašnjom moći, susrećemo se s božanskim, jer Bog živi u nama. U tom slučaju naše srce i um ulaze u sklad s velikim srcem univerzuma.

Pono

Istinito je ako je efikasno.
Zvuči kao verzija one stare da "cilj opravdava sredstvo", ali radi se o nečemu sasvim drugom. Izbor sredstava oblikovaće ishod. Namećemo li silom mir, taj mir će trajati tek neko vreme. Kako nije stvoren iznutra, već je nametnut, u određenim će okolnostima sve eksplodirati u nasilju. U svakodnevnom životu, ako silom namećemo svoja rješenja u svrhu da što prije dođemo do cilja, uspjeh će trajati tek određeno vrijeme. Sredstva koja biramo i kojima baratamo moraju uvek biti u skladu s najvišim vrednostima. Ovo načelo govori o tome da je huna vrlo praktična i sve što vodi kvalitetnom cilju je dobrodošlo.
Onoliko je puteva do sreće koliko ima ljudi. Svi imamo izbor da biramo vlastiti put ili da slijedimo neki drugi. Svaka duša zna šta je za nju dobro i šta je čini srećnom. Huna nalaže: nemojte poučavati i težiti misionarstvu, ta su vremena prošla. Naprosto budite ljubav. Iznesite svetu radost ljubavi u svakoj misli, reči i delu. Mnogo je puteva do istine i svaki je put jedinstven poput duše koja njime kroči. Smisao našega života je živeti ljubav.


1 komentar:

 1. NAJBOLJI ONLINE LJUBAVNI SPELL CASTER JE DOBIO SVOJ LJUBAVNIK, MUŠKO, ŽENU, DJEVOJČICU ILI BOYFRIEND BACK. DODAJTE NJEGOVO POGON NA WHATSAPP: +2349083639501
  Pozdrav svima Ja sam Darcy lyne i ja sam ovdje kako bi podijeliti prekrasan rad Dr Nosa učinio za mene. Nakon 5 godina braka s mojim suprugom s dvoje djece, moj muž se počeo čudno ponašati i izlaziti s drugim ženama i pokazivao mi hladnu ljubav, u nekoliko navrata prijeti da će me razvesti ako se usudim ispitati o njegovoj aferi s drugim ženama, bio je potpuno devastiran i zbunjen sve dok mi stari prijatelj nije rekao za čaroliju na internetu pod nazivom Dr..nosakhare koja pomaže ljudima s problemima odnosa i braka moćima ljubavnih čarolija, u početku sam sumnjao da takva stvar postoji, ali odlučio sam ga isprobati, kad sam ga kontaktirao, pomogao mi je baciti ljubavnu čaroliju i moj se suprug vratio u roku od 48 sati i počeo se ispričavati, sada je prestao izlaziti s drugim damama i sa mnom za dobro i stvarno , Kontaktirajte ovu veliku ljubavnu čaroliju da bi vaš odnos ili problem braka trebali biti riješeni danas putem e-pošte - blackmagicsolutions95@gmail.com
   ili Call ili WhatsApp: +2349083639501
  Kontaktirajte ga za sljedeće:
  (1) Ako želite vratiti bivšeg supružnika.
  (2) Želite biti promaknuti u svom uredu.
  (3) Želite da žene / muškarci trče za vama.
  (4) Ako želite imati dijete.
  (5) Želite biti duhovno zaštićeni.
  (6) Pomozite ljudima da izađu iz zatvora
  (7) loptica za lutrijsku snagu
  Whatsapp ili nazovite +2349083639501 (zanemarite ako ne trebate pomoć)

  OdgovoriIzbriši