srijeda, 7. lipnja 2017.

Deepak Chopra: Daj i bit će ti dano!

Svemir, tijelo i duh nalaze se u stanju stalne dinamične razmjene. Ništa nije statično. Ne smijemo zaustavljati taj energetski tok jer tako ometamo inteligenciju prirode. To je jedan od Sedam duhovnih zakona uspjeha koje podučava Deepak Chopra, a možemo ga nazvati Zakonom davanja, jer jedino spremnošću da damo ono što želimo, potičemo kruženje obilja kroz svoj život

Lijepa riječ, molitva

Još su nas kao male učili da kada idemo nekome u goste ponesemo dar. To može biti običan cvijetak, ali uvijek je bila najvažnija dobra namjera, zar ne? Deepak Chopra kroz svoj Zakon davanja naglašava važnost te namjere i tvrdi da ona uvijek mora biti stvaranje sreće.
Umjesto one čuvene rečenice: Traži i bit će ti dano, Deepak nam prepručuje: Daj i bit će ti dano! Tako pokazujemo poštovanje prema prirodnom stanju stvari i održavamo kruženje obilja u vlastitom životu. Pritom se ne treba usmjeriti isključivo na materijalno darivanje. Darujmo brižnost, pažnju, ljubav i prihvaćanje! To može biti poznanik kojeg sretnemo na ulici, poželimo mu sreću, ohrabrimo ga i u mislima pošaljemo blagoslov. To može biti neznanac kojem pomognemo u nevolji, kolegica na poslu kojoj udijelimo kompliment…

 

Želite li radost, obradujte druge

Načina je mnogo, a na nama je da usvojimo taj obrazac kako ne bismo zaustavili protok energije u životu. Jedan od simbola te životne energije je novac pa ćemo vjerojatno vrlo brzo po novčaniku osjetiti kada je energija stala.
Baš kao rijeka, i novac mora teći. U suprotnom gubi životnu silu. Kruženje ga održava živim i vitalnim. Osim materijalnog, naše nedarivanje i nezahvalnost mogu se odraziti na bilo koji segment života. Zato novac i sve ostale životne ljepote kao što su ljubav, zdravlje, radost, ne bismo trebali tražiti isključivo za sebe, već i za druge.

Tada će nam sve doći spontano, tvrdi Chopra i objašnjava Zakon davanja: 
ako želite radost, obradujte druge; ako želite ljubav, naučite je davati; ako želite da vas cijene i na vas obraćaju pažnju, upravo to dajte drugima; ako želite materijalno obilje, pomozite drugima da postanu bogati. Zapravo, najlakši način da dobijete ono što želite je da drugima pomognete dobiti ono što oni žele!


Tri pravila za život u obilju


1. Bilo gdje da idete i bilo koga da sretnete, nešto poklonite. Taj poklon može biti lijepa riječ, cvijet ili molitva. Već danas dajte nešto svakome s kim dođete u dodir, jer time potičete tok radosti, bogatstva i obilja u svom životu i u životu drugih.

2. Već danas sa zahvalnošću primite sve darove koje život pruža. Primite darove prirode: sunce, glasove ptica, proljetni pljusak ili prvi zimski snijeg. Primite s otvorenošću darove drugih – materijalna dobra, novac, lijepu riječ ili molitvu.

3. Obavežite se da ono što posjedujete neprestano kruži tako što ćete davati i primationo što je najdragocjenije u životu, a to su darovi pažnje, simpatije, poštovanja i ljubavi. Kad god nekoga sretnete, u sebi mu poželite sreću, radost i smijeh.


1 komentar:

 1. NAJBOLJI ONLINE LJUBAVNI SPELL CASTER JE DOBIO SVOJ LJUBAVNIK, MUŠKO, ŽENU, DJEVOJČICU ILI BOYFRIEND BACK. DODAJTE NJEGOVO POGON NA WHATSAPP: +2349083639501
  Pozdrav svima Ja sam Darcy lyne i ja sam ovdje kako bi podijeliti prekrasan rad Dr Nosa učinio za mene. Nakon 5 godina braka s mojim suprugom s dvoje djece, moj muž se počeo čudno ponašati i izlaziti s drugim ženama i pokazivao mi hladnu ljubav, u nekoliko navrata prijeti da će me razvesti ako se usudim ispitati o njegovoj aferi s drugim ženama, bio je potpuno devastiran i zbunjen sve dok mi stari prijatelj nije rekao za čaroliju na internetu pod nazivom Dr..nosakhare koja pomaže ljudima s problemima odnosa i braka moćima ljubavnih čarolija, u početku sam sumnjao da takva stvar postoji, ali odlučio sam ga isprobati, kad sam ga kontaktirao, pomogao mi je baciti ljubavnu čaroliju i moj se suprug vratio u roku od 48 sati i počeo se ispričavati, sada je prestao izlaziti s drugim damama i sa mnom za dobro i stvarno , Kontaktirajte ovu veliku ljubavnu čaroliju da bi vaš odnos ili problem braka trebali biti riješeni danas putem e-pošte - blackmagicsolutions95@gmail.com
   ili Call ili WhatsApp: +2349083639501
  Kontaktirajte ga za sljedeće:
  (1) Ako želite vratiti bivšeg supružnika.
  (2) Želite biti promaknuti u svom uredu.
  (3) Želite da žene / muškarci trče za vama.
  (4) Ako želite imati dijete.
  (5) Želite biti duhovno zaštićeni.
  (6) Pomozite ljudima da izađu iz zatvora
  (7) loptica za lutrijsku snagu
  Whatsapp ili nazovite +2349083639501 (zanemarite ako ne trebate pomoć)

  OdgovoriIzbriši