srijeda, 7. lipnja 2017.

Deepak Chopra: Daj i bit će ti dano!

Svemir, tijelo i duh nalaze se u stanju stalne dinamične razmjene. Ništa nije statično. Ne smijemo zaustavljati taj energetski tok jer tako ometamo inteligenciju prirode. To je jedan od Sedam duhovnih zakona uspjeha koje podučava Deepak Chopra, a možemo ga nazvati Zakonom davanja, jer jedino spremnošću da damo ono što želimo, potičemo kruženje obilja kroz svoj život

Lijepa riječ, molitva

Još su nas kao male učili da kada idemo nekome u goste ponesemo dar. To može biti običan cvijetak, ali uvijek je bila najvažnija dobra namjera, zar ne? Deepak Chopra kroz svoj Zakon davanja naglašava važnost te namjere i tvrdi da ona uvijek mora biti stvaranje sreće.
Umjesto one čuvene rečenice: Traži i bit će ti dano, Deepak nam prepručuje: Daj i bit će ti dano! Tako pokazujemo poštovanje prema prirodnom stanju stvari i održavamo kruženje obilja u vlastitom životu. Pritom se ne treba usmjeriti isključivo na materijalno darivanje. Darujmo brižnost, pažnju, ljubav i prihvaćanje! To može biti poznanik kojeg sretnemo na ulici, poželimo mu sreću, ohrabrimo ga i u mislima pošaljemo blagoslov. To može biti neznanac kojem pomognemo u nevolji, kolegica na poslu kojoj udijelimo kompliment…

 

Želite li radost, obradujte druge

Načina je mnogo, a na nama je da usvojimo taj obrazac kako ne bismo zaustavili protok energije u životu. Jedan od simbola te životne energije je novac pa ćemo vjerojatno vrlo brzo po novčaniku osjetiti kada je energija stala.
Baš kao rijeka, i novac mora teći. U suprotnom gubi životnu silu. Kruženje ga održava živim i vitalnim. Osim materijalnog, naše nedarivanje i nezahvalnost mogu se odraziti na bilo koji segment života. Zato novac i sve ostale životne ljepote kao što su ljubav, zdravlje, radost, ne bismo trebali tražiti isključivo za sebe, već i za druge.

Tada će nam sve doći spontano, tvrdi Chopra i objašnjava Zakon davanja: 
ako želite radost, obradujte druge; ako želite ljubav, naučite je davati; ako želite da vas cijene i na vas obraćaju pažnju, upravo to dajte drugima; ako želite materijalno obilje, pomozite drugima da postanu bogati. Zapravo, najlakši način da dobijete ono što želite je da drugima pomognete dobiti ono što oni žele!


Tri pravila za život u obilju


1. Bilo gdje da idete i bilo koga da sretnete, nešto poklonite. Taj poklon može biti lijepa riječ, cvijet ili molitva. Već danas dajte nešto svakome s kim dođete u dodir, jer time potičete tok radosti, bogatstva i obilja u svom životu i u životu drugih.

2. Već danas sa zahvalnošću primite sve darove koje život pruža. Primite darove prirode: sunce, glasove ptica, proljetni pljusak ili prvi zimski snijeg. Primite s otvorenošću darove drugih – materijalna dobra, novac, lijepu riječ ili molitvu.

3. Obavežite se da ono što posjedujete neprestano kruži tako što ćete davati i primationo što je najdragocjenije u životu, a to su darovi pažnje, simpatije, poštovanja i ljubavi. Kad god nekoga sretnete, u sebi mu poželite sreću, radost i smijeh.


1 komentar:

 1. Moje ime je Christian Hofman. Ovo je vrlo sretan dan u mom životu zahvaljujući pomoći koju mi ​​je pružio Dr. Bio sam u braku 6 godina i bilo je tako strašno jer je moja supruga stvarno varala i tražila razvod, ali kad sam naišla na e-poštu Dr..nosakarea na internetu o tome kako je pomogao tolikom broju ljudi da se vrate i pomognu popraviti odnos i učiniti ljude sretnima u njihovom odnosu. Objasnio sam svoju situaciju i onda sam tražio njegovu pomoć, ali na moje najveće iznenađenje, on mi je rekao da će mi pomoći u mom slučaju i da sada slavim jer se moja supruga potpuno promijenila na bolje. Uvijek želi biti uz mene i ne može ništa učiniti bez moje sadašnjosti. Stvarno uživam u braku, što je velika proslava. Nastavit ću svjedočiti na internetu jer je dr ..nosakhare pravi čarolija. POTREBNA POMOĆ? KONTAKT
    -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
  možete ga dodati i na Whats-app: +2349083639501
  On je jedini odgovor na vaš problem i čini da se osjećate sretni u svom odnosu. I to je savršeno u vašem odnosu.
  Želiš li svog bivšeg povratnika?
  želite ljubavnu čaroliju za novog ljubavnika?
  Rješenje problema bez djece?
  Rješenje financijskih problema?
  Slaba erekcija i brza ejakulacija?
  rješenje bolesti i bolesti tijela
  Želite biti promovirani u svom uredu.
  Rješenje problema razvoda?
  Whatsapp ili nazovite +2349083639501

  OdgovoriIzbriši